Iluziile perceptive sunt imagini care, în funcție de unghiul din care sunt privite, pot prezenta imagini diferite. Astfel, dacă privim a doua poza, putem vedea fie o fata tânără, fie o bătrână.
Cu alte cuvinte, aceste imagini sunt percepții distorsionate, iar, în funcție de percepțiile noastre trecute, noi interpretam realitatea funcție de ceea ce cunoaștem. La fel ca și aceste imagini, situațiile de viata sunt neutre. Noi le interpretam în funcție de trecutul nostru, de credințe, nevoi, obiceiuri, de ceea ce cunoaștem. Astfel, situația poate deveni plăcută sau neplăcută. Dacă am reuși sa conștientizăm neutralitatea situației, și deci, posibilitatea noastră de a oferi o interpretare acceptabila noua, pozitiva, am reuși sa diminuam stresul resimțit zilnic, nemulțumirea, starea de încordare.
Mai mult, am putea înțelege ca noile situații devin oportunități de cunoaștere a propriei persoane prin modul în care noi o vom privi, o vom traversa. Privind astfel situațiile, ceea ce putem noi face este sa fim niște fini observatori ai propriei persoane și mai ales sa fim recunoscători pentru ele, sa mulțumim universului ca ni le-a oferit, pentru ca doar asa vom deveni mai conștienți de noi înșine. Asa cum aceste imagini sunt iluzii, tot asa și situațiile pe care le traversam în viata devin iluzorii, iar noi, ca fini creatori ai propriei vieți, vom creiona situația funcție de ceea ce cunoaștem sau de ceea ce ne dorim. Dacă as apela la metafora paharului cu apa, situația este aceeași – este doar jumătate umplut cu apa.
Pot alege sa fiu nemulțumit de cata apa am sau pot sa mulțumesc pentru cantitatea existenta, care înseamnă mai mult decât nimic. Dar dacă viata mea ar depinde de acea cantitate de apa, cum s-ar schimba situația pentru mine?
Viata armonioasa va invita sa învățați să deveniți mai conștienți de voi în fiecare clipa a existentei voastre și sa interpretați situațiile într-un mod benefic fiecăruia.
Viața armonioasă te poate ajuta în acest sens.